Safe Money

Safe Money verifierar äktheten för onlinebetalningssystem och bankwebbplatser. Listan över kända onlinebetalningssystem och bankwebbplatser uppdateras som en del av programdatabaserna.

Om du öppnar en webbplats vars certifikat eller webbadress inte går att lita på visar Kaspersky-programmet ett meddelande i webbläsaren att denna webbplats inte är säker att besöka. Om du har Kaspersky Protection installerat visar Kaspersky-programmet också meddelanden som informerar om webbplatsen går att lita på eller inte.

Aktivera/avaktivera Safe Money

Om du tror att vissa webbplatser inte är inkluderade i Safe Money-skyddet, eller om du vill ha Safe Money-skydd på webbplatser som inte hör till kategorin Betalningssystem och bankwebbplatser, kan du lägga till dem manuellt i skyddet.

Lägga till/ta bort en webbplats för en bank, ett betalningssystem eller en nätbutik till/från Safe Money-skydd manuellt

Viktigt: Safe Money-meddelanden visas bara när tillägget Kaspersky Protection har installerats i webbläsaren.

Om Kaspersky-programmet inte kan verifiera ett webbplatscertifikat

Om du får en notis om problem med certifikatverifiering på en webbplats betyder det att webbplatsen du vill öppna inte klarar autentiseringskontrollen. Vi rekommenderar att inte besöka denna webbplats. För detaljerad information om det här och möjliga orsaker till problemet med certifikatverifieringen, se webbplatsen för kundtjänst (kunskapsdatabas).